Pieczone plastry schabu z warzywami
1 kg schabu,
1 czerwona papryka,
1 żółta papryka,
1 mała cukinia,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyzeczka ostrej papryki,
1 łyżeczka kurkumy,
1 łyżeczka bazylii,
1 łyżeczka oregano,
około 4-5 łyżek oleju.
Schab kroimy w plastry. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pozostałe warzywa kroimy w większą kostkę.
Przyprawy mieszamy z olejem. Łączymy mieszankę z mięsem i warzywami. Dokładnie mieszamy.
Wykładamy na blaszkę piekarnikową. Pieczemy około 45-50 minut w 180 stopniach.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
2 komentarze
Takie mięsne dania bardzo lubię 🙂
😉