Pieczeń z warzywami i pestkami dyni

Szpileczki i babeczki

Pieczeń z warzywami i pestkami dyni
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
1 duża marchewka,
1 puszka groszku,
1 puszka fasoli białej,
2 jajka,
2 łyżki bułki tartej,
sól i pieprz,
1 łyżka majeranku,
2 szklanka pestek z dyni,
2 łyżki oleju do smarowania.

Do mielonego mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka i przyprawy. Mieszamy. 

Marchewkę myjemy i gotujemy. Ostudzoną obieramy i kroimy w kostkę. 


Dodajemy marchewkę groszek, fasolę i pestki dyni. Mieszamy dokładnie. 


Przekładamy do foremek ( 2 foremki 10 x 25). Smarujemy olejem i posypujemy pestkami dyni. Pieczemy 1 godzinę w 170 stopniach.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies