Pieczeń wieprzowo-wołowa z chrzanem i gorczycą
500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego,
2 jajka,
3 łyżki bułki tartej,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżka gorczycy,
1 łyżeczka majeranku,
olej do posmarowania blaszki,
otręby do posypania,
czarnuszka.
Do mięsa dodajemy bułkę tartą, jajka, chrzan, przyprawy i gorczycę.
Mieszamy dokładnie do połaczenia składników.
Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Foremkę ( 11,5×21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.
Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy.
Posypujemy ziarnami czarnuszki.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego 😉
Mieszamy dokładnie do połaczenia składników.
Odstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Foremkę ( 11,5×21) smarujemy olejem. Posypujemy otrębami okriszowymi.
Wykładamy masę do blaszki i lekko dociskamy.
Posypujemy ziarnami czarnuszki.
Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Upieczoną studzimy. Podajemy z pieczywem.
Smacznego 😉
2 komentarze
Z chęcią zabrała bym ten ukrojony plasterek 🙂
Łatwy przepis 😉 polecam zrobić 😉