Pieczeń wieprzowa z ryżem

Szpileczki i babeczki

Pieczeń wieprzowa z ryżem
1 kg mięsa mielonego wieprzowego,
100 g ryżu,
2 jajka,
4 łyżki kaszy manny,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
szczypta kurkumy.
Ryż gotujemy do miękkości, zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.

Do mielonego mięsa dodajemy, jajka, przyprawy, kaszę manną, mieszamy.

Na koniec dodajemy ostudzony ryż i ponownie mieszamy aż składniki się ładnie połączą.

Blaszkę 30×11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.

Wierzch możemy posypać czarnuszką.

Pieczemy 1 godzinę 10 minut w 180 stopniach.

Pieczeń podajemy na ciepło lub zimno.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies