Domowa pieczeń drobiowa. Idealna na kanapki. Świetnie prezentuję się na talarzu. Sprawdzi się również jako przystawka na imprezę lubŚwięta 😉
SKŁADNIKI;
1 kg piersi z kurczaka,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
szczypta chilli,
1 łyżka płaska oregano,
szczypta kurkumy,
4 łyżki kaszy manny,
4łyżki wody,
1 łyżka płaska żelatyny,
kilka liści laurowych,
kilka zieli angielskich.
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
szczypta chilli,
1 łyżka płaska oregano,
szczypta kurkumy,
4 łyżki kaszy manny,
4łyżki wody,
1 łyżka płaska żelatyny,
kilka liści laurowych,
kilka zieli angielskich.
WYKONANIE;
Piersi z kurczaka kroimy w drobną kostkę. Dodajemy przyprawy i odstawiamy na kilka godzin. Następnie dodajemy kaszę manną, wodę i żelatynę, mieszamy.Blaszkę (10×20) wykładamy papierem do pieczenia. Wykładamy mięso. Na wierzch układamy kilka liści laurowych i ziela angielskiego.Pieczemy 1 godzinę w 180 stopniach.
Studzimy.
Smacznego 😉