Paprykarz z makrelą i pieczarkami

Szpileczki i babeczki

Paprykarz z makrelą i pieczarkami
1 szklanka ryżu,
160 g koncentratu pomidorowego,
2 puszki filetów z makreli w oleju,
160 g marynowanych pieczarek,
sól i pieprz do smaku,
szczypta ostrej papryki,
łyżeczka słodkiej papryki,
1 łyżeczka ziół prowansalskich.

Ryż gotujemy (1 szklanka ryżu-2 szklanki wody). Studzimy.

Dodajemy koncentrat pomidorowy, rozdrobnioną makrelę oraz przyprawy. Mieszamy.



Pieczarki kroimy w kostkę i dodajemy do reszty składników. Mieszamy dokładnie składniki.



Paprykarz wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny. Najlepiej smakuje na drugi dzień.



Podajemy z pieczywem.



Smacznego 😉


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

3 komentarze

Smakołyki Asi 2 kwietnia 2017 - 16:46

Pyszny dodatek do kanapek 🙂 z pieczarkami jeszcze nie robiłam.

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 3 kwietnia 2017 - 07:17

Polecam 😉

Odpowiedz
Beata M. 6 kwietnia 2018 - 08:52

Zrobię sobie, wstyd się przyznać, ale jeszcze paprykarzu sama nie robiłam.

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies