Papryka faszerowana kalafiorem,kurczakiem i serem

Szpileczki i babeczki
Papryka faszerowana kalafiorem,kurczakiem i serem

Kurczak;
1 pierś z kurczaka,
sól i pieprz do smaku,
1łyżeczka słodkiej papryki,
pół łyżeczki curry.
Pozostałe;
pół małego kalafiora,
2 jajka,
2 kulki sera mozzarella,
sół i pieprz do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
1 łyżeczka suszonej bazylii,
3 czerwone papryki.
Kalafior dzielimy na małe różyczki i gotujemy do miękkości około 10 minut.

Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy i smażymy aż się zarumieni.

Kalafior mieszamy z kurczakiem.

Ser mozzarella kroimy w cienkie plasterki, odkładamy sześć plasterków, resztę kroimy w kostkę i dodajemy do kalafiora.

Do wymieszanych składników dodajemy jajka i przyprawy i dokładnie mieszamy.

Papryki kroimy wzdłuż na pół i wyjmemy środki.

Faszerujemy farszem i wykładamy plastry sera. Posypujemy suszoną bazylią.

Pieczemy 40-45 minut w 180 stopniach.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies