Piersi z kurczaka kroimy na mniejsze kawałki i lekko rozbijamy tłuczkiem.
Oprószamy solą pieprzem i słodką papryką.
Jajka rozbijamy i mieszamy ze szczyptą soli.
Mąkę i bułkę tartą mieszamy ze sobą.
Mięso panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej z mąką.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Marchew i cebulę obieramy. Cebulę kroimy w kostkę, a marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach.
Warzywa podsmażamy na łyżce oleju do miękkości.
Upieczone kotlety wykładamy na blaszkę piekarnikową.
Następnie na każdy kotlet układamy po łyżce farszu, posypujemy startym serem.
Pieczemy około 5-10 minut w 200 stopniach.
Do rozpuszczenia się sera.
Podajemy z ulubionymi warzywami.
Smacznego 😉