Pączki parzone polane czekoladą

Szpileczki i babeczki

Pączki parzone polane czekoladą

500 g mąki,
100 g cukru,
10 g masła,
6 żółtek,
szklanka mleka,
30 g drożdży,
konfitura,
czekolada z orzechami,
olej i smalec do smażenia
Drożdże rozpuszczamy w połowie szklanki ciepłego mleka. Pozostałe gotujemy aż,do zawrzenia i zalewamy nim pół szklanki mąki, dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Przestudzoną mąkę dokładnie rozdrabniamy z drożdżami(mikserem) i odstawiamy na 40 minut w ciepłe miejsce. żółtka ucieramy z cukrem na masę i dodajemy wraz z rozpuszczonym masłem oraz mąką do wyrośniętego rozczynu i wyrabiamy. Odstawiamy do wyrośnięcia na ok 1 godzinę Z ciasta formujemy płaskie placki wkładamy konfiturę i robimy kuleczkę. smażymy na głębokim tłuszczu. pół na pół olej ze smalcem. pączki polewamy rozpuszczoną czekoladą z orzechami. 
Smacznego;)

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

1 komentarz

รับทำบัญชี ภูเก็ต 11 listopada 2024 - 04:08

374379 945939BTW, and I hope we do not drag this too long, but care to remind us just what kind of weapons were being used on Kurds by Saddams army? To the tune of hundreds of thousands of dead Speak about re-written history 847623

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies