Oponki serowe z polewą z białej czekolady i kremu pistacjowego ( w 15 minut )

Szpileczki i babeczki

Przepyszne oponki z serków naturalnych z polewą z białej czekolady i kremu pistacjowego. Przygotowanie oponek zajmuje chwilę, a efekt jest mega smaczny.

SKŁADNIKI:

  • 800 g serka śmietankowego naturalnego,
  • 3 jajka,
  • 700 g mąki,
  • cukier wanilinowy,
  • 4 łyżki cukru,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżeczka sody oczyszczonej,
  • 1 litr oleju do smażenia,
  • 1 biała czekolada,
  • 2 łyżki kremu pistacjowego,
  • dodatkowo- pistacje i wiórka kokosowe.

WYKONANIE:

Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka, wsypujemy sodę, proszek do pieczenia ,cukier wanilinowy i zwykły cukier. Dodajemy również serki naturalne.

Całość zagniatamy.

Blat podsypujemy mąką i wykładamy ciasto. Wałkujemy na grubość około 1 cm.

Kubkiem lub szklanką wykrawamy koło, następnie kieliszkiem robimy dziurkę.

Te małe pączusie również zostawiamy.

Do szerokiego rondla lub patelni wlewamy olej około 1 litra.

Rozgrzewamy. Na rozgrzany olej wykładamy pączki i smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor.

Usmażone pączki wykładamy na talerz wyłożony papierem kuchennym.

Białą czekoladę rozpuszczamy, następnie dodajemy krem pistacjowy. Dokładnie mieszamy.

Pączki polewamy polewą. Posypujemy rozdrobnionymi pistacjami i wiórkami kokosowymi.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies