Naleśniki z mięsem i warzywami

Szpileczki i babeczki
Naleśniki z mięsem i warzywami


Ciasto
2 jajka,
1 szklanka mleka,
2 szklanki wody,
2 szklanki mąki,
4 łyżki oleju,
Farsz
500 g mięsa mielonego,
400 g fasoli w puszcze,
400 g marchewki z groszkiem w puszcze,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżka bazylii,
1 łyżka oregano,
olej do smażenia.
CIASTO; Jajka roztrzepujemy, stopniowo dodajemy pozostałe składniki. Smażymy na patelni naleśnikowej z obu stron. 

FARSZ; Mięso podsmażamy, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, marchewkę, groszek oraz białą fasolę. Podlewamy małą ilością wody i dusimy około 10 minut. Przyprawiamy i dodajemy zioła. 

Na przygotowane placki wykładamy ok 2-3 łyżek farszu i zwijamy. Smażymy z obu stron na złoto. Podajemy z barszczem lub ulubionym sosem. 

Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

RUDOLFF 28 maja 2020 - 00:19

Dzis to robie

Odpowiedz
RUDOLFF 28 maja 2020 - 00:19

Dzis to robie

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies