Naleśniki z mięsem i warzywami
Ciasto
2 jajka,
1 szklanka mleka,
2 szklanki wody,
2 szklanki mąki,
4 łyżki oleju,
Farsz
500 g mięsa mielonego,
400 g fasoli w puszcze,
400 g marchewki z groszkiem w puszcze,
1 cebula,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka ostrej papryki,
1 łyżka bazylii,
1 łyżka oregano,
olej do smażenia.
CIASTO; Jajka roztrzepujemy, stopniowo dodajemy pozostałe składniki. Smażymy na patelni naleśnikowej z obu stron.
FARSZ; Mięso podsmażamy, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę, marchewkę, groszek oraz białą fasolę. Podlewamy małą ilością wody i dusimy około 10 minut. Przyprawiamy i dodajemy zioła.
Na przygotowane placki wykładamy ok 2-3 łyżek farszu i zwijamy. Smażymy z obu stron na złoto. Podajemy z barszczem lub ulubionym sosem.
Smacznego 😉
2 komentarze
Dzis to robie
Dzis to robie