Naleśniki z mielonym mięsem i grzybami

Szpileczki i babeczki

Naleśniki z mielonym mięsem i grzybami


Ciasto
2jajka,
400 g mąki,
400 ml mleka,
400 ml wody,
4 łyżki oleju.
Farsz
600 g mięsa mielonego,
250 g grzybów ( u mnie mrożone podgrzybki),
1 duża cebula,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżeczki czubate koncentratu,
1 puszka pomidorów,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
szczypta imbiru i kurkumy,
1 łyżka suszonej bazylii
4 łyżki oleju do smażenia.

Ciasto;

Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko, wodę i mąkę. Na koniec wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Smażymy cieniutkie duże placki.





Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy mięso, chwilkę dusimy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

Do mięsa dodajemy cebulę i grzyby ( wcześniej odmrożone). Dusimy 15 minut. Nastęnie dodajemy koncentrat, pomidory i przyprawy. Chwilkę dusimy.



Na placki wykładamy po 2-3 łyżki farszu i zwijamy w rulony. Podsmażamy na oleju.



Smacznego 😉




Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

Zuza 7 listopada 2017 - 10:15

świetna odmiana 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 7 listopada 2017 - 18:53

😉

Odpowiedz
Teresa.mojewyroby 7 listopada 2017 - 11:19

Coś innego niż zwykle fajny przzepis

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 7 listopada 2017 - 18:53

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies