Naleśniki z mielonym mięsem i grzybami
Ciasto
2jajka,
400 g mąki,
400 ml mleka,
400 ml wody,
4 łyżki oleju.
Farsz
600 g mięsa mielonego,
250 g grzybów ( u mnie mrożone podgrzybki),
1 duża cebula,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżeczki czubate koncentratu,
1 puszka pomidorów,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
szczypta imbiru i kurkumy,
1 łyżka suszonej bazylii
4 łyżki oleju do smażenia.
4 łyżki oleju do smażenia.
Ciasto;
Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko, wodę i mąkę. Na koniec wlewamy olej i dokładnie mieszamy. Smażymy cieniutkie duże placki.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy mięso, chwilkę dusimy. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
Do mięsa dodajemy cebulę i grzyby ( wcześniej odmrożone). Dusimy 15 minut. Nastęnie dodajemy koncentrat, pomidory i przyprawy. Chwilkę dusimy.
Na placki wykładamy po 2-3 łyżki farszu i zwijamy w rulony. Podsmażamy na oleju.
Smacznego 😉
4 komentarze
świetna odmiana 🙂
😉
Coś innego niż zwykle fajny przzepis
😉