Naleśniki na krupczatce

Szpileczki i babeczki


Naleśniki na krupczatce
1 szklanka mleka,
1 szklanka wody,
2 jajka,
2 łyżki oleju.

Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko, wodę i mąkę. Mieszamy, aż powstanie gładka konsystencja.

Na koniec wlewamy olej i mieszamy.


Patelnię rozgrzewamy,smaruejmy olejem,wlewamy łyżką ciasto, taką ilość aby placek był dość cieniutki.


Smażymy z obu stron na złoty kolor.


Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

6 komentarzy

Chujowa Pani Domu 1 czerwca 2017 - 22:20

Naleśników na krupczatce jeszcze nie robiłam. Fajny pomysł 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 2 czerwca 2017 - 10:41

😉

Odpowiedz
Lonna 3 czerwca 2017 - 11:52

Pysznie wyglądają 🙂 Do tego jakiś twarożek lub dżem i można się zajadać 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 czerwca 2017 - 19:56

😉 potwierdzam 😉

Odpowiedz
Kuchnia MagdaLeny 4 czerwca 2017 - 22:37

Robiłam naleśniku na różnych mąkach, ale nie na krupczatce 🙂 Fajny pomysł 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 czerwca 2017 - 19:57

Ja też pierwszy raz robiłam i wyszły superowe 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies