Naleśniki na krupczatce
1 szklanka mleka,
1 szklanka wody,
2 jajka,
2 łyżki oleju.
Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko, wodę i mąkę. Mieszamy, aż powstanie gładka konsystencja.
Na koniec wlewamy olej i mieszamy.
Patelnię rozgrzewamy,smaruejmy olejem,wlewamy łyżką ciasto, taką ilość aby placek był dość cieniutki.
Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego 😉
6 komentarzy
Naleśników na krupczatce jeszcze nie robiłam. Fajny pomysł 🙂
😉
Pysznie wyglądają 🙂 Do tego jakiś twarożek lub dżem i można się zajadać 😀
😉 potwierdzam 😉
Robiłam naleśniku na różnych mąkach, ale nie na krupczatce 🙂 Fajny pomysł 🙂
Ja też pierwszy raz robiłam i wyszły superowe 😉