Muffinki z mleczną czekoladą i migdałami
2 szklanki mąki pszennej,
1/2 szklanki cukru,
1/2 szklanki jogurtu greckiego,
1/2 szklanki oleju,
3 jajka,
2 łyżeczki cukru waniliowego,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1 łyżka masła,
Szczypta soli,
2 mleczne czekolady,
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy do miski. Do mąki dodajemy cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli, mieszamy. Następnie do drugiej miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt, olej i miękkie masło.
Suche składniki łączymy z mokrymi i dokładnie mieszamy. Czekoladę i migdały kroimy w kostkę i dodajemy do masy, mieszamy.
Ciasto przekładamy do foremek na muffinki i pieczemy 30-35 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉