MUFFINKI BANANOWE DUO

Szpileczki i babeczki

Przepyszne muffinki mocno bananowe dwukolorowe. Takie babeczki znikają jeszcze ciepłe 😉 Mięciutkie i puszyste.

Przygotowanie muffinek zajmuje chwilkę, a efekt jest znakomity. Tak przygotowane muffinki możemy zapakować dzieciakom do szkoły, zabrać do pracy.

Polecam również inne bananowe słodkości : BANANOWE MUFFINKI NA SERKU HOMOGENIZOWANYMKRUCHE CIASTO CZEKOLADOWE Z CZEKOLADOWĄ PIANKĄ I BANANAMICIASTO BANANOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY ( EKSPRESOWE ).

SKŁADNIKI:

  • 4-5 dojrzałych bananów,
  • 2 jajka,
  • 3/4 szklanki cukru,
  • 200 ml śmietanki 30 %,
  • łyżeczka proszku do pieczenia lub sody,
  • 2 łyżki mleka w proszku,
  • 100 ml oleju,
  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 1 czubata łyżka kakao,
  • tabliczka mlecznej czekolady.

WYKONANIE:

Do miski wbijamy jajka i dodajemy banany oraz cukier. Całość rozgniatamy widelcem. Następnie wsypujemy proszek do pieczenia, mleko w proszku i mąkę. Wszystko mieszamy łyżką rózgową lub mikserem, do połączenia się składników.

Na koniec wlewamy śmietanę 30 % oraz olej. Całość dokładnie mieszamy.

Ciasto dzielimy na dwie części, do jednej dodajemy kakao i mieszamy do połączenia się składników.

Formę na muffinki wykładamy papilotkami.

Następnie wykładamy łyżkę ciemnego ciasta, łyżkę jasnego ciasta, kostkę czekolady i ponownie po łyżce jasnej i ciemnej masy.

Babeczki pieczemy 30 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka.

Upieczone możemy udekorować w dowolny sposób lub po prostu posypać cukrem pudrem.

ZAPRASZAM NA FILM

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies