Moje Ciasto Tofik

Szpileczki i babeczki

Moje Ciasto Tofik


Ciasto
3 szklanki mąki,
100 g masła,
4 łyżki miodu,
cukier waniliowy,
0,5 szklanki cukru,
2 jajka,
1 łyżeczka sody,
Masa
500 ml śmietany 30%,
3 łyżki krówki,
2 łyżki żelatyny,
Dodatkowo
krówka ( na wierzch) ok 3 łyżki,
orzechy ( ozdoba),

Składniki na ciasto łączymy, zagniatamy. Dzielimy na dwie części. Przekładamy na blaszki wyłożone papierem do pieczenia. 

Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.Śmietanę ubijamy, dodajemy krówkę. Jak lubimy bardzo słodkie możemy dodać trochę cukru pudru. 


Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy. Łączymy z masą. 


Przekładamy wystudzone placki. Wierzch smarujemy pozostałą krówką i ozdabiamy orzechami. 


Wstawiamy do lodówki najlepiej na noc.

 Smacznego 😉 

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

4 komentarze

stapelstein 22 lutego 2025 - 00:01

302363 656112i could only wish that solar panels cost only several hundred dollars, i would love to fill my roof with solar panels- 605639

Odpowiedz
publisher 9 marca 2025 - 17:53

492328 568244This is a great topic to talk about. Usually when I find stuff like this I stumble it. This write-up probably wont do properly with that crowd. I is going to be certain to submit something else though. 785000

Odpowiedz
pg168 26 marca 2025 - 12:07

62576 151123Hi my loved one! I wish to say that this post is wonderful, wonderful written and come with almost all critical infos. I would like to see more posts like this . 364537

Odpowiedz
บาคาร่าคืนค่าคอม คืออะไร? 31 marca 2025 - 09:44

811335 614676I see which you are employing WordPress on your blog, wordpress may be the finest. :~- 126160

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies