Makaron z selerem naciowym,szpinakiem i makrelą
500 g makaronu spaghetti,
3 ząbki czosnku,
4 łodygi selera naciowego,
200 g świeżego szpinaku,
400 ml mleczka kokosowego,
1 wędzona makrela,
1 łyżka pasty curry zielonej,
sól do smaku.
Makaron gotujemy al dente. Czosnek i seler naciowy kroimy w paski. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy czosnek z selerem oraz szpinak.
Smażymy 1 min i wlewamy mleko kokosowe. Chwilkę dusimy.
Z makreli pozbywamy się skóry i ości.
Dodajemy pastę curry, sól i rybę. Dusimy około 5 minut. Podajemy z makaronem.
Smacznego 😉
4 komentarze
FAjnie wyglada, pychotka!
Polecam jest super 😉
Bardzo ciekawa propozycja, wszystkie składniki lubię 😉
I jest bardzo smaczne. Przyznam że to mój kulinarny eksperyment i wyszedł mi w 100 % 😉