Lekkie tiramisu

Szpileczki i babeczki

Lekkie tiramisu

400 g biszkoptów,
3 śnieżki,
3 szklanki mleka,
3 łyżki żelatyny,
300 ml kawy inki,
serek mascarpone,
Kawę zaparzamy i studzimy. 


Śmietanę śnieżkę ubijamy z mlekiem, następnie dodajemy serek mascarpone i lekko mieszamy. Żelatynę rozpuszczamy i studzimy, mieszamy z masą. 


Biszkopty maczamy w kawie i układamy na blaszkę,wykładamy połowę masy, następnie wykładamy biszkopty moczone w kawie i pozostałość masy śmietankowej. Posypujemy posypką czekoladową. Przechowujemy w lodówce. 


Smacznego. 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies