Kuchnia klasyczna sztuka gotowania krok po kroku to książka autorstwa Keda Blacka.
Książka zawiea ponad 80 przepisów na klasyczne potrawy.
Książka ułożona jest od stopnia trudności czyli od prostych takich jak ciasto na pizzę czy trudniejszych zupy gaspaczo.
Książka jest pisana w łatwy i przyjemny sposób, myślę, że bez problemu każdy wykona przepis nawet z tych tudniejszych np, faz z suszonymi śliwkami.
Barwne zdjęcia przedstawiają etapy przygotowań które zachęcają do przygotowania potrawy.
Przygotowanie wołowego rosołu czy lekkiej musaki odbędzie się bez problemów.
Polecam książkę 😉
2 komentarze
Gazpacho czyli cudowna zupa nie wymagająca gotowania, najlepsza w okresie letnim, stopień trudności równy zero. Musaka wspaniała ale że jestem weganką to zamiast mięsa mielonego dodaję soczewicy. Książka może być fajnym gadżetem na prezent.
😉