Przepyszne kruche ciasto, z delikatną pianką i słodką gruszką.
PYCHOTKA 😉
Ciasto
- 3 szklanka mąki,
- 1 kostka masła,
- 1/2 szklanki cukru,
- 5 żółtek,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pianka
- 1/2 szklanki cukru,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 5 białek,
- 100 g wiórek kokosowych,
- 1 budyń,
- 1 jogurt gruszkowy,
- 3 serki waniliowe,
- 3 małe gruszki.
Z podanych składników na ciasto sporządzamy sypką kruszonkę. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy serki i jogurt oraz pozostałe składniki. Delikatnie mieszamy.
Kruszonkę dzielimy na pół. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wsypujemy kruszonkę.
Na to wlewamy masę.
Gruszkę kroimy na plasterki, wykładamy na masę i posypujemy resztą kruszonki. Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego 😉
6 komentarzy
Zapowiada się wybornie 🙂
😉
Pięknie wygląda! 🙂 https://jaglusia.wordpress.com/
i smakuje 😉
pomysł z ta pianką mnie kusi 🙂 musi być pyszna 🙂
Polecam 😉