Krówkowe naleśniki z twarogiem i bananami
Placki
2 szklanki mąki,
1,5 szklanki mleka,
1,5 szklanki wody,
2 jajka,
3 łyżki oleju.
Farsz
250 g sera twarogowego,
2 łyzki śmietany,
2 banany,
Cukier do smaku ( wg uzniania).
Placki:
Jajka rozkłócamy. Stopniowo dodajemy mleko, wodę i mąkę. Mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Na koniec wlewamy olej i dodajemy krem i mieszamy. Smażymy duże, cieniutkie placki.
Ser;
Banany obieramy i kroimy w kosteczkę. Twaróg rozgniatamy widelcem z cukrem, śmietaną i kremem. Dodajemy banany i mieszamy.
Na placki wykładamy po 2 łyżki farszu i zwijamy w ruloniki.
Podsmażamy.
Smacznego 😉
8 komentarzy
O mniam, to musiało być pyszne! 🙂
Było 😉
Uwielbiam naleśniki, a na takie jestem chętna nawet teraz 🙂 Pyszności wielkie 🙂
😉
mniaaaami 🙂 uwielbiam krówkę 🙂
Polecam Super krówki ( link do sklepu w przepisie) są bardzo zdrowe wegańskie 😉
Oj takie cudo to aż kusi pycha
😉