Krem z grochu z karmelizowaną cebulą i kiełbasą
300 g łuskanego grochu,
4 udka z kurczaka,
1 marchew,
1 pietruszka,
mały kawałek selera,
1 cebula,
3 ząbki czosnku,
1 łyżeczka wędzonej papryki słodkiej,
1 łyżeczka ostrej papryki,
sól,
pieprz,
1 łyżeczka majeranku,
1 czerwona cebula,
1 łyżeczka miodu,
1 łyżka masła.
Groch zalewamy wodą na noc.
Do garnka wlewamy wodę (około 3-4 litry).
Wrzucamy udka i groch, gotujemy na małym ogniu.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka.
Gotujemy do miękkości.
Przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Kiełbaskę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.
Podsmażamy na łyżce masła, dodajemy miód i chwilę smażymy.
Z zupy wyjmujemy mięso, liście i ziele, miksujemy blenderem na gładki krem.
Podajemy z kiełbaską i cebulą.
Smacznego 😉
Wrzucamy udka i groch, gotujemy na małym ogniu.
Warzywa obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do garnka.
Gotujemy do miękkości.
Przyprawiamy i jeszcze chwilę gotujemy.
Kiełbaskę kroimy w kostkę, a cebulę w piórka.
Podsmażamy na łyżce masła, dodajemy miód i chwilę smażymy.
Z zupy wyjmujemy mięso, liście i ziele, miksujemy blenderem na gładki krem.
Podajemy z kiełbaską i cebulą.
Smacznego 😉