Kotlety z kaszą i białą kapustą

Szpileczki i babeczki
Kotlety z kaszą i białą kapustą
1 kg mielonego mięsa wieprzowego,
100 g kaszy jęczmiennej perłowej,
2 szklanki poszatkowanej białej kapusty,
2 ząbki czosnku,
sól i pieprz do smaku,
2 łyżeczki ziół prowansalskich,
2 jajka,
4 łyżki bułki tartej+ do obtoczenia.
Kotlety z kaszą i białą kapustą
Kapustę szatkujemy i zaparzamy. Kaszę gotujemy do miękkości. Studzimy. Do mielonego mięsa dodajemy wszystkie składniki. Przyprawiamy i mieszamy dokładnie ze sobą. Z tak przygotowaniego mięsa formujemy kulki wielkości mandarynki.
Obtaczamy w bułce tartej i lekko spłaszczamy. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy kotleciki na złoty kolor z obu stron. 
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Snmacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Chujowa Pani Domu 3 września 2017 - 16:38

Pysznie wyglądają i na pewno smakują obłędnie 🙂 Chętnie bym zjadła 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 4 września 2017 - 13:54

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies