Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka)
150 g kaszy jęczmiennej,
1 litr bulionu,
2 średnie buraki,
250 g fasolki szparagowej,
1 czerwona papryka,
3 łyżki masła,
1 łyżeczka czosnku granulowanego,
sól i pieprz do smaku.
Obrane buraki kroimy na ćwiartki. Polewamy olejem i oprószamy solą wkładamy na 30 minut do piekarnika (180°C). Po upieczeniu i ostudzeniu, kroimy je w kostkę.
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzoną kroimy w mniejsze części
Paprykę kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy warzywa i chwilę podsmażamy, wsypujemy kaszę i podsmażamy aż się zeszkli.
Następnie stopniowo ( po szklance) wlewamy bulion i gotujemy do momentu aż kasza wchłonie płyn. Powtarzamy czynność do momentu skończenia bulionu.
Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze około 5 minut aż wszystko będzie miękkie.
Na koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy dokładnie.
Smacznego 😉
1 komentarz
690823 313693The vacation delivers on offer are : believed a selection of some with the most selected and in addition budget-friendly global. Any of these lodgings tend to be very used along units might accented by indicates of pretty shoreline supplying crystal-clear turbulent waters, concurrent with the Ocean. hotels packages 392665