Jajka faszerowane z kabanosem

Szpileczki i babeczki


10 jajek,
100 g kabanosów,
3 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka słodkiej papryki.
Jajka gotujemy na twardo ( wlewamy wodę do garneczka, wkładamy jajka, jak zaczną się gotować, gotujemy 7 minut ). Studzimy. Obieramy. Delikatnie wyjmujemy żółtka. 
Do żółtek dodajemy majonez i przyprawy. Kabanosy kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy do żółtek. Mieszamy masę. 
Łyżeczką wkładamy masę do białek. Na każde jajko układamy po kawałeczku kabanosa. 
Przechowujemy w lodówce. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies