Jajka faszerowane sałatką

Szpileczki i babeczki

Jajka faszerowane sałatką
10 jajek,
1 ziemniak,
1 marchewka,
1 pietruszka,
kawałek selera,
kawałek pora,
10 plasterków szynki,
sól i pieprz do smaku,
szczypta imbiru,
szczypiorek.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Ziemniaka, marchewkę, pietruszkę i kawałek selera myjemy i gotujemy do miękkości. Studzimy i obieramy warzywa. 

Jajka obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka. 

Warzywa kroimy w kosteczkę. Kawałek pora białą część kroimy w małe paseczki. Szynkę kroimy w kosteczkę. Wszystkie warzywa mieszamy z żółtkami,szynką, przyprawami i majonezem. 

Sałatkę wykładamy na białka. 

Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. 

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies