Jajka faszerowane kabanosami, jabłkiem i ogórkiem + czarnuszka
6 jajek,
100 g kabanosów,
1 jabłko,
pół ogórka,
2 łyżki majonezu,
sól i pieprz do smaku,
1/2 łyżeczki ostrej papryki,
Jajka gotujemy na twardo (7 min). Obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy żółtka.
Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę. Jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. Kabanosy kroimy w mniejsze kawałeczki.
Wszystko mieszamy ze sobą, dodajemy przyprawy, i majonez. Mieszamy.
Łyżką wykładamy na białka. Posypujemy ziarnami czarnuszki.
Smacznego 😉
1 komentarz
Wow, jajka z czarnuszką. Koniecznie muszą zrobić. Czarnuszka ma przecież tylko ważnych składników. Dodaję ją do wielu potraw, ale nigdy do jajek. Koniecznie muszą zrobić to danie.