Jajka faszerowane kabanosami

Szpileczki i babeczki
Jajka faszerowane kabanosami
6 jajek,
2 łyżki majonezu,
2 łyżki ketchupu,
sól i pieprz do smaku,
pół łyżeczki słodkiej papryki,
120 g kabanosów,
lubczyk.
Jajka gotujemy na twardo (7 minut). Studzimy i delikatnie obieramy. Kroimy wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka.

Kabanosy kroimy w kosteczkę. Do żółtek dodajemy pozostałe składniki i przyprawy, dobrze mieszamy. Łyżką wykładamy farsz na białka. Posypujemy suszonym lubczykiem.

Przechowujemy w lodówce.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies