Tak przygotowane roladki to wyśmienita propozycja na zbliżającego się Sylwestra. Taka przekąska odnajdzie się również jako śniadanie czy też kolacja.
Przygotowanie jest bardzo proste, a efekt bardzo smakowity.
Polecam przygotowanie takich imprezowych roladek.
SKŁADNIKI:
- 5 jajek ugotowanych na twardo,
- około 5 rzodkiewek,
- około 6-7 małych ogóreczków konserwowych,
- sól i pieprz do smaku,
- 3-4 łyżki majonezu,
- około 200 -250 g ulubionej szynki np sopocka, wiśniowa itp.
WYKONANIE:
Jajka gotujemy na twardo ( 7 minut). Następnie obieramy i wrzucamy do miseczki. Jajka rozgniatamy widelcem.
Ogóreczki i rzodkiewkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę.
Dodajemy do jajek. Na koniec dodajemy sól i pieprz do smaku oraz majonez.
Całość dokładnie mieszamy.
Na plaster szynki wykładamy łyżkę farszu i zwijamy rulon.
Tak przygotowujemy roladki do wykorzystania całego farszu.
Roladki najlepiej jest schłodzić w lodówce minimum godzinę.
Smacznego 😉