Faszerowane kiełbaski

Szpileczki i babeczki

Składniki:

Faszerowane kiełbaski

 

  • 5 kiełbasek ( wieprzowo drobiowe),
  • 1 cebula,
  • 1 czerwona papryka,
  • ok 150 g sera żółtego ,
  • oliwa,


Cebulę i czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę. Ser trzemy na tarce o dużych oczkach. Mieszamy składniki ze sobą.

Kiełbaski rozcinamy wzdłuż uważając aby nie przeciąć jej całkowicie. Wąskim, ostrym nożykiem robimy krótkie nacięcia w poprzek.


Faszerujemy każdą kiełbaskę farszem. Wykładamy na lekko natłuszczoną blaszkę. Spryskujemy oliwą.


Pieczemy ok 20 minut w 190 stopniach.


Smacznego.

😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies