- 3-4 czerwone papryki,
- 1 marchew,
- 1 cebula.
- 3/4 szklanki ryżu,
- 500 g mięsa,
- sól i pieprz do smaku,
- po łyżeczce słodkiej i ostrejpapryki,
- natka pietruszki,
Ryż gotujemy al dente. Mielone mięso przyprawiamy, dodajemy potartą na dużych oczkach marchewkę, cebulę pokrojoną w kostkę.
Do mięsa dodajemy również ryż. Mieszamy wszystko dokładnie. Z papryk pozbywamy się środków i kroimy na pół.
Nadziewamy mięsem papryki. wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach.
Do mięsa dodajemy również ryż. Mieszamy wszystko dokładnie. Z papryk pozbywamy się środków i kroimy na pół.
Nadziewamy mięsem papryki. wykładamy na natłuszczoną blaszkę. Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉