Faszerowana cukinia fasolką,kiełbaską i mozzarellą
2 małe cukinie,
200 g fasolki szparagowej,
4 kiełbaski śniadaniowe,
kulka sera mozzarella,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku,
łyżeczka słodkiej papryki.
Fasolkę gotujemy dio miękkości około 10 minut.
Studzimy i kroimy w mniejsze kawałki.
Kiełbaski kroimy w plasterki.
Ser mozzarella kroimy w kostkę.
Fasolkę mieszamy z serem i kiełbaskami.
Dodajemy rozkłócone jajko i przyprawy.
Cukinię kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środki.
Wykładamy farsz.
Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach.
Smacznego 😉
3 komentarze
Pyszny pomysł na faszerowaną cukinie 🙂
😉
Pyszna wersja faszerowanej cukinii 🙂