Faszerowana cukinia fasolką,kiełbaską i mozzarellą

Szpileczki i babeczki

Faszerowana cukinia fasolką,kiełbaską i mozzarellą
2 małe cukinie,
200 g fasolki szparagowej,
4 kiełbaski śniadaniowe,
kulka sera mozzarella,
2 jajka,
sól i pieprz do smaku,
łyżeczka słodkiej papryki.
Fasolkę gotujemy dio miękkości około 10 minut. 

Studzimy i kroimy w mniejsze kawałki. 

Kiełbaski kroimy w plasterki. 

Ser mozzarella kroimy w kostkę. 

Fasolkę mieszamy z serem i kiełbaskami. 

Dodajemy rozkłócone jajko i przyprawy. 

Cukinię kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy środki. 

Wykładamy farsz. 

Pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach. 


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

3 komentarze

Justyna 26 sierpnia 2019 - 15:52

Pyszny pomysł na faszerowaną cukinie 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 27 sierpnia 2019 - 18:14

😉

Odpowiedz
Słodko Słodka 7 września 2019 - 10:38

Pyszna wersja faszerowanej cukinii 🙂

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies