Ekspresowe ciasto z malinami i czekoladą

Szpileczki i babeczki

Zawsze się udaje, każdemu smakuje i ekspresowo się robi. Ciasto jest wilgotne i bardzo smaczne, owoce możesz użyć dowolne ulubione lub sezonowe polecam np: truskawki, borówki, brzoskwinie lub wiśnie . Jest to również świetna alternatywa dla niespodziewanych gości, ponieważ ciasto przygotujesz w kilka chwil.

SKŁADNIKI:

  • 4 jajka,
  • ¾ szklanki cukru,
  • ¾ szklanki jogurtu naturalnego,
  • ¾ szklanki oleju,
  • 3 szklanki mąki pszennej,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki kakao,
  • 200 g malin,
  • tabliczka mlecznej czekolady.

Wykonanie:

Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier.

Następnie dodajemy jogurt naturalny i olej.

Na koniec wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

Wszystko mieszamy widelcem lub łyżką rózgową do połączenia się składników.
Ciasto wlewamy do foremki 24X24 lub o podobnych wymiarach wyłożoną papierem do pieczenia.

Maliny i kostki czekolady wykładamy na cieście.

Pieczemy 50 minut w 180 stopniach.

Upieczone ciasto możemy posypać cukrem pudrem lub polać ulubioną rozpuszczoną czekoladą.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies