Duszone ćwiartki z kurczaka w sosie pomidorowym
3 ćwiartki z kurczaka,
3/4 szklanki suszonej marchewki,
3/4 szklanki suszonej pietruszki (korzeń),
2 łyżki koncentratu,
3 liście laurowe,
4 ziela angielskie,
sól i pieprz do smaku,
szczypta kurkumy,
szczypta imbiru,
1 łyżeczka słodkiej papryki,
olej do podsmażenia.
Ćwiartki dzielimy na udka i podudzia.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Do garnka wlewamy olej i podsmażamy części kurczaka.
Następnie wlewamy wodę ( tyle aby zakryło kurczaka).
Wrzucamy liście i ziele angielskie oraz suszone warzywa i jabłka.
Dusimy około 20 minut na małym ogniu.
Następnie dodajemy koncentrat i przyprawy.
Dusimy jeszcze około 20 minut.
Smacznego 😉