Drobiowe roladki z chrzanem i serem

Szpileczki i babeczki
Drobiowe roladki z chrzanem i serem
1 podwójna pierś z kurczaka,
kilka łyżeczek chrzanu,
kilka plasterków żółtego sera,
sól i pieprz do smaku,
mąka do obtaczania,
2 jajka,
bułka tarta do obtaczania,
olej do smażenia.

Piersi z kurczaka kroimy w plasterki, rozbijamy i posypujemy solą i pieprzem. Następnie smarujemy łyżeczką chrzanu i układamy plaster sera. Zwijamy w rulony.

Roladki obtaczamy, a mące, następnie w rozkłóconym jajku i na koniec w bułce tartej.


Smażymy z każdej strony na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies