Domowy kebab w bułce
1 podwójna pierś z kurczaka,
przyprawa gyros Galeo,
słodka papryka Galeo,
2 pomidory,
1 ogórek,
1 czerowona cebula,
pół główki lodowej sałaty,
pół głowki małej czerwonej kapusty,
Sos
3 łyżki majonezu,
3 łyżki ketchupu,
2 łyżki śmietany 18 %,
szczypta ostrej papryki Galeo,
szczypta słodkiej papryki Galeo,
sól i pieprz do smaku.
Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawą gyros i słodką papryką.
Składniki sosu mieszamy ze sobą.
Kapusty szatkujemy. Ogórki kroimy w paski, pomidory w ósemki. Cebulę kroimy w piórka.
Bułki przekrawamy,srodek smarujemy sosem, wykładamy trochę mięsa, następnie warzywa i na koniec trochę mięsa. Polewamy sosem.
Smacznego 😉
2 komentarze
genialne rozwiązanie 😀 idealne na obiad <3 chętnie wykorzystamy przepis na weekendowe szalenstwo w kuchni! 🙂
http://czynnikipierwsze.com/
Polecam 😉