Cukinia faszerowana pomidorem i serem feta

Szpileczki i babeczki

Cukinia faszerowana pomidorem i serem feta
2 średnie cukinie,
3 jajka,
1 mały pomidor,
1 mała cebula,
100 g sera feta,
Sól i pieprz do smaku,
pół łyżeczki pieprzu ziołowego,
2 łyżki oleju. 
Cukinię myjemy kroimy wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrążamy środki, tworząc łódeczki.
Pomidora zaparzamy, pozbywamy się skórki i kroimy w kostkę.

Ser feta i obraną cebulę również kroimy w kosteczkę.


Jajka rozkłócamy, dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.


Farsz wykładamy na cukinię. Olejem polewamy po wierzchu.


Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach.


Smacznego 😉


Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies