Cukinia faszerowana kaszą, pomidorem i wędliną
3 średnie cukinie,
1 pomidor,
100 g ulubionej wędliny,
100 g sera,
3 łyżki oleju rzepakowego,
sól i pieprz do smaku.
Cukinię kroimy wzdłóż na pół. Wydrążamy środki łyżeczką.
Obgotowujemy w osolonej wodzie 5 minut.
Kaszę gotujemy według wskazówek na opakowaniu, studzimy.
Wędlinę i pomidora kroimy w kosteczkę. Dodajemy do kaszy.
Ser trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy wraz z olejem do pozostałych składników.
Farsz wykładamy na cukinię. Posypujemy solą i pieprzem.
Pieczemy 25-30 minut w 190 stopniach.
Smacznego 😉
Polecam kaszę od
Kaszę można wykorzystać do wielu dań np zupy.
Małe ziarenka są pełnowartościowe, pełnoziarniste i naturalne
Polecam 😉