Cukinia faszerowana kaszą, pomidorem i wędliną

Szpileczki i babeczki

Cukinia faszerowana kaszą, pomidorem i wędliną
3 średnie cukinie,
1 pomidor,
100 g ulubionej wędliny,
100 g sera,
3 łyżki oleju rzepakowego,
sól i pieprz do smaku.

Cukinię kroimy wzdłóż na pół. Wydrążamy środki łyżeczką.

Obgotowujemy w osolonej wodzie 5 minut.

Kaszę gotujemy według wskazówek na opakowaniu, studzimy.

Wędlinę i pomidora kroimy w kosteczkę. Dodajemy do kaszy.

Ser trzemy na tarce o dużych oczkach, dodajemy wraz z olejem do pozostałych składników.

Farsz wykładamy na cukinię. Posypujemy solą i pieprzem.

Pieczemy 25-30 minut w 190 stopniach.


Smacznego 😉

Polecam kaszę od
Kaszę można wykorzystać do wielu dań np zupy.
Małe ziarenka są pełnowartościowe, pełnoziarniste i naturalne
Polecam 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies