ciasto
- 3 szklanka mąki,
- 1 kostka masła
- 1/2 szklanki cukru,
- 5 żółtek,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
masa
- 3 jogurty po 400 ml ( u mnie morelowe),
- 1/2 szklanki cukru,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 5 białek,
- 100 g wiórek kokosowych,
- 1 budyń
Z podanych składników na ciasto sporządzamy sypką kruszonkę.
Białka ubijamy na sztywno. Jogurt mieszamy z resztą składników. Łączymy z pianą i delikatnie mieszamy.
Kruszonkę dzielimy na pół. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wsypujemy kruszonkę. Na to wlewamy masę i posypujemy resztą kruszonki.
Pieczemy ok 1 godziny w 180 stopniach.
Smacznego 😉