Do rondla wlewamy 200 ml śmietany, dodajemy masło, mleko w proszku i miód. Mieszamy i podgrzewamy, aż wszystko się połączy. Dodajemy połowę serka mascarpone i wiórka kokosowe, mieszamy. Studzimy.
Pozostałą śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy serek mascarpone. Łączymy z zawartością rondla. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Studzimy i łączymy z masą. Wykładamy na ciastka. Przykrywamy herbatnikami. Herbatniki smarujemy pozostałą krówką i ponownie układamy herbatniki.
Śnieżkę ubijamy z mlekiem. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Łączymy ze śnieżką Wykładamy na wierzch ciasta. Posypujemy wiórkami i startą na tarce mleczną czekoladą.
Przechowujemy w lodówce.
Smacznego 😉
Ciasto kinder bueno kokosowe z krówką
Masa bueno
400 ml śmietanki 30%,
250 g serka mascarpone,
2 łyżki miodu,
2,5 łyżki masła,
2 szklanki mleka w proszku,
1 szklanka wiórek kokosowych,
1 łyżka żelatyny,
Dodatkowo
2 duże paczki herbatników,
510 g krówki,
2 śnieżki (+2 szklanki mleka),
2 łyżki żelatyny,
wiórka kokosowe do posypania,
kilka kostek mlecznej czekolady.
Na dużą blaszkę wykładamy herbatniki. Smarujemy połową puszki krówki. Na masę ponownie wykładamy herbatniki.
Masa bueno:
poprzedni post
3 komentarze
świetne połączenie 🙂 króka i kinder bueno…hmmm pyszności, choć pewnie mega słodkie 🙂
Odpowiednio słodkie 😉
854323 127542I as properly conceive so , perfectly indited post! . 182994