Ciasto Ferrero Rocher
250 g-300 g herbatników,
puszka masy kajmakowej czekoladowej,
500 g serka mascarpone,
300 ml śmietany 30%,
150 g wafelków orzechowych,
szklanka rozkruszonych orzechów ziemnych,
1 łyżka cukru pudru,
mleczna czekolada.
Mascarpone i śmietankę ubijamy na sztywno. Odkładamy 1/3 masy wsypujemy cukier puder i mieszamy.
Do pozostałej części masy wsypujemy pokruszone wafelki, orzechy i dwie łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy.
Na blaszkę 24×24 wykładamy herbatniki, następnie wykladamy masę z wafelkami, na to herbatniki.
Smarujemy masą kajmakową, wykładamy kolejną warstwę herbatników.
Na koniec wykładamy masę śmietankową.
Wierzch ciasta posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą. Chłodzimy w lodówce.
Smacznego 😉
2 komentarze
Mąż będzie zachwycony jak mu zrobię takie ciacho:)
😉