Ciasto czekoladowe z nektarynkami i kokosem

Szpileczki i babeczki

Cudowne ciasto czekoladowe z nektarynkami i kokosem. Idealny szybki wypiek. Do przygotowania ciasta nie potrzebujemy miksera, wystarczy widelec lub łyżka rózgowa.

SKŁADNIKI:

  • 350 g mąki pszennej,
  • 100 g cukru,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 3 jajka,
  • 250 ml jogurtu naturalnego,
  • 150 g serka waniliowego homogenizowanego,
  • 125 ml oleju,
  • 1 łyżka czubata kakao
  • około 4-5 nektarynek,
  • łyżka cukru,
  • garść wiórek kokosowych.

WYKONANIE:

Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny i serek homogenizowany. Następnie wsypujemy cukier, wlewamy olej, wsypujemy mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

Całość dokładnie mieszamy. Mieszamy tylko do połączenia się składników.

Ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wymiary blaszki u mnie 24×24 cm ale może być inna w podobnych rozmiarach.

Nektarynki obieramy ze skórki i pozbywamy się pestki.

Kroimy w średnią kostkę.

Układamy na cieście.

Na koniec posypujemy cukrem i wiórkami kokosowymi.

Ciasto pieczemy 50 -55 minut w 175 stopniach góra dół do suchego patyczka.

Upieczone ciasto możemy posypać cukrem pudrem.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies