Ciasto cytrynowe

Szpileczki i babeczki

Ciasto cytrynowe
 
2 szklanki mąki,
4 łyżki mąki ziemniaczanej,
4 jajka,
3/4 szklanki cukru,
3/4 szklanki oleju,
1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
10 łyżek soku z cytryny Limmi,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i ubijamy do powstania jasnej masy.
Następnie powoli wlewamy olej i miksujemy na małych obrotach.

Dodajemy również sok z cytryny i jogurt naturalny. Miksujemy do połączenia się składników.
Do miski wsypujemy mąki i proszek do pieczenia, mieszamy. 

Mieszankę dodajemy do mokrych składników i łyżką mieszamy aż składniki się połączą.
Blaszkę 30×11 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto. 

Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach do suchego patyczka.

Smacznego 🙂

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies