Ciasto cytrynowe
2 szklanki mąki,
4 łyżki mąki ziemniaczanej,
4 jajka,
3/4 szklanki cukru,
3/4 szklanki oleju,
1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
10 łyżek soku z cytryny Limmi,
1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i ubijamy do powstania jasnej masy.
Następnie powoli wlewamy olej i miksujemy na małych obrotach.
Dodajemy również sok z cytryny i jogurt naturalny. Miksujemy do połączenia się składników.
Do miski wsypujemy mąki i proszek do pieczenia, mieszamy.
Mieszankę dodajemy do mokrych składników i łyżką mieszamy aż składniki się połączą.
Blaszkę 30×11 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach do suchego patyczka.
Smacznego 🙂
Dodajemy również sok z cytryny i jogurt naturalny. Miksujemy do połączenia się składników.
Do miski wsypujemy mąki i proszek do pieczenia, mieszamy.
Mieszankę dodajemy do mokrych składników i łyżką mieszamy aż składniki się połączą.
Blaszkę 30×11 wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto.
Pieczemy 50-60 minut w 180 stopniach do suchego patyczka.
Smacznego 🙂