Ciastka pieguski
200 g masła,
2 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
pół szklanki cukru,
2 jajka,
1 mleczna czekolada,
1 deserowa czekolada,
pół szklanki płatków owsianych,
pół szklanki wiórek kokosowych,
2 łyżki siemienia lnianego.
Do masła dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i jajka. Zagniatamy ciasto. Czekolady kroimy w kosteczkę. Do ciasta dodajemy czekolady, płatki owsiane,siemienie lniane i wiórka kokosowe. Zagniatamy dokładnie ciasto.
Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia.
Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce, lekko spłaszczamy.
Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach do zrumienienia.
Smacznego 😉