Ciastka pieguski

Szpileczki i babeczki
Ciastka pieguski
200 g masła,
2 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
pół szklanki cukru,
2 jajka,
1 mleczna czekolada,
1 deserowa czekolada,
pół szklanki płatków owsianych,
pół szklanki wiórek kokosowych,
2 łyżki siemienia lnianego.
Do masła dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier i jajka. Zagniatamy ciasto. Czekolady kroimy w kosteczkę. Do ciasta dodajemy czekolady, płatki owsiane,siemienie lniane i wiórka kokosowe. Zagniatamy dokładnie ciasto.


Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia.


Z ciasta formujemy kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układamy na blaszce, lekko spłaszczamy.


Pieczemy 15-20 minut w 180 stopniach do zrumienienia.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies