Ciasteczka orkiszowe

Szpileczki i babeczki

Ciasteczka orkiszowe
2 szklanki mąki orkiszowej,
1 szklanka mąki pszennej,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
200 g masła,
2 jajka,
pół szklanki cukru,
1 łyżka cukru waniliowego.
Do miski wsypujemy mąki, dodajemy jajka, masło, proszek do pieczenia, cukier i cukier waniliowy. Szybko zagniatamy ciasto.

Ciasto owijamy w folię i chowamy do lodówki na godzinkę.

Blaszkę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia.

Z ciasta formujemy zgrabne kuleczki wielkości orzecha włoskiego.

Wykładamy na blaszkę i lekko spłaszczamy.

Ciasteczka pieczemy 20 minut w 180 stopniach.


Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Słodko Słodka 22 października 2019 - 19:59

Smaczne ciacha 🙂

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 6 listopada 2019 - 19:21

😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies