CHOINKA Z CIASTA FRANCUSKIEGO I MASY KRÓWKOWEJ

Szpileczki i babeczki

Przepyszna choinka z ciasta francuskiego i masy krówkowej. Szybka w przygotowaniu i łatwa z zrobieniu.

Taka choinka fajnie zaprezentuje się na świątecznym stole. Jeżeli macie ochotę na inne świąteczne wypieki to polecam: EKSRESOWY PIERNIK BEZ MIODU , PIERNIK ”LAST MINUTE” lub SERNIK Z PIERNIKAMI.

SKŁADNIKI:

  • 2x ciasto francuskie,
  • pół puszki masy krówkowej czekoladowej.

WYKONANIE:

Jeden blat ciasta wykładamy na papier do pieczenia i smarujemy masą krówkową.

Następnie przykrywamy drugą częścią i lekko dociskamy.

Z przygotowanego ciasta wycinamy choinkę, boki nacinamy na około 1 cm i skręcamy.

Z pozostałości ciasta robimy foremkami kształty. Ja zrobiłam gwiazdki i ułożyłam kilka na choince.

Przygotowaną choinkę pieczemy 30 minut w 175 stopniach na złoty ładny kolor.

Ozdabiamy według własnego uznania. Ja polałam rozpuszczoną białą czekoladą i posypałam kolorowymi drażetkami.

Smacznego 😉

Zachęcam do obejrzenia filmiku z przygotowania choinki 😉

Życzę smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies