Chlebek bananowy z kakao bez jajek

Szpileczki i babeczki

 

Chlebek bananowy z kakao bez jajek

2 duże banany,

260 g mąki,

150 g cukru,

20 g kakao,

1 łyżeczka sody oczyszczonej,

30 ml oleju słonecznikowego,

80 ml mleka.

Banany obieramy i rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier, olej i mleko, mieszamy.

Mąkę mieszamy z sodą.

Mokrą mieszankę dodajemy do mąki i mieszamy do otrzymania jednolitej masy.

Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.

Ciasto wykładamy po łyżce naprzemiennie do natłuszczonej blaszki keksowej.

Pieczemy przez 45 minut do suchego patyczka.

Upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies