Biały blok z dodatkami

Szpileczki i babeczki
Biały blok z dodatkami
150 g masło,
125 g cukier,
2 łyżeczki cukier waniliowy,
150 ml woda,
300 g mleko w proszku,
100 g orzechów,
200 g herbatników,
100 g ryżu preparowanego,
garść skórki pomarańczowej kondensowanej,
100 g biszkoptów,

Masło rozpuszczamy z wodą,zestawiamy z ognia,dodajemy cukier i cukier waniliowy. Odstawiamy do przestudzenia. Dodajemy przesiane mleko w proszku, mieszamy.

Dodajemy pokruszone herbatniki i resztę dodatków. Przekładamy na blaszkę 12 x 21 cm wyłożoną folią spożywczą. 


Dokładnie dociskamy i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

2 komentarze

Patrycja 13 grudnia 2016 - 18:39

Aż mam ochotę spróbować zrobić 😀

Odpowiedz
Szpileczkiibabeczki.blogspot.com 13 grudnia 2016 - 19:09

Polecam, jest prosty w wykonaniu 😉

Odpowiedz

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies