Batoniki musli z czekoladą

Szpileczki i babeczki

Batoniki musli z czekoladą

  • 2 szklanki płatów owsianych,
  • 0,5 szklanki wiórek kokosowych,
  • 0,5 szklanki słonecznika,
  • 0,5 szklanki płatkówkukurydzianych,
  • 55 g masła,
  • 1/4 szklanki brązowego cukru ,
  • 1/4 szklanki miodu,
  • 1 deserowa czekolada,
Płatki owsiane mieszamy z płatkami kukurydzianymi, słonecznikiem i kokosem. Masło, miód i cukier umieszczamy w garnku i podgrzewamy aż zacznie bulgotać, gotujemy około 3-4 minut. Wsypujemy składniki suche, mieszamy aż połączą się z masą. 


Masę umieszczamy na blaszce wyłożonej folią spożywczą i dociskamy dość mocno. Wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie wyjmujemy i polewamy rozpuszczoną czekoladą. Znów wstawiamy do lodówki na 1 godzinę, po czym wyjmujemy i kroimy na małe prostokąty. Przechowujemy w lodówce. Smacznego

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies