Babka czekoladowo-miodowa

Szpileczki i babeczki
Babka czekoladowo-miodowa
100 g mlecznej czekolady,
180 g cukru,
225 g masła,
125 ml miodu,
2 duże jajka,
300 g mąki pszennej,
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
pół łyżeczki sody,
1 łyżka kakao,
250 ml wody,
W garnuszku umieszczamy masło, miód i wodę.
Podgrzewamy aż składniki się rozpuszczą.
 
Następnie dodajemy czekoladę połamaną w kostkę i odstawiamy na chwilę.
Następnie mieszamy i studzimy.
Następnie mieszankę wlewamy do większej miski.
Dodajemy jajka i cukier, mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.
Mieszamy do uzyskania gładkiej masy.
Blaszkę 30×11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę.
Pieczemy około 60 minut do suchego patyczka.
Studzimy.
Czekoladę rozpuszczamy i polewamy upieczone ciasto.
Smacznego 😉

Zobacz także

Napisz coś od Siebie

* Komentując zgadzasz się na udostępnienie danych osobowych zgodnie z polityką prywatności strony.
* Możliwość wstawiania linków w treści komentarza została wyłączona - komentarze zawierające linki będą automatycznie kasowane.

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki. Akceptuj Polityka prywatności

Polityka prywatności i plików cookies